Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić potpisao je danas proglas povodom 25. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji obuhvata niz aktivnosti na području ove lokalne zajednice u narednih 16 dana, kao vid borbe protiv rodnog nasilja.

  Gatarić kaže da je, nažalost, najčešći oblik rodnog nasilja upravo nasilje nad ženama, na šta lokalna vlast želi da ukaže.

  „U ovom periodu biće obilježeno još 10-ak događaja ili datuma slične tematike. To su, prije svega, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, Međunarodni dan osoba sa invaliditetima, godišnjica montrealskog masakra i Međunarodni dan ljudskih prava. Aktivnostima koje bude provodila naša lokalna zajednica pridružiće se i odbornici u Skupštini opštine“, naveo je Gatarić.

  On je naglasio da je Prnjavor jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH u kojoj se posebno poštuje polna zastupljenost.

  „Sa zadovoljstvom mogu da kažem da su većina mojih saradnika žene. Šef mog kabineta, kao i šest od osam načelnika odjeljenja opštinske administracije su žene“, istakao je Gatarić.

  Ujedinjene nacije su 1999. godine posebnom rezolucijom potvrdile 25. novembar kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

  SRNA

 • TV Kanal 3

  Srpsko crkveno pjevačko društvo „Sveti Georgije“ u Prnjavoru održalo je godišnji koncert duhovne muzike, kojim su obilježene i tri godine postojanja ovog društva.
  Predsjednik društva protonamjesnik Duško Drinić kaže da se na ovaj način čuva tradicija crkvenog horskog višeglasnog pojanja.

  „Društvo djeluje pri hramu Svetog Georgija u Prnjavoru, učestvuje na svetim liturgijama u našem arhijerejskom namjesništvu, ali i u susjednim eparhijama. Učestvovali su i na brojim kulturnim manifestacijama u Prnjavoru i drugim gradovima“, rekao je Drinić.

  On je dodao da je koncert bila prilika i da se pokaže rad članova društva tokom proteklih godinu dana.

  Drinić smatra da je crkveno pjevačko duštvo, koje ima 35 članova, svojim radom opravdalo postojanje.

  Na području opštine Prnjavor krajem 19. i početkom 20. vijeka postojala su dva ovakva društva – „Nada“ i „Branko“. Rad crkvenog pjevačkog društva obnovljen je 2011. godine.

  SRNA

 • Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Prnjavora izvela je večeras predstavu „Mala princeza“, koja je imala humanitarni karakter, jer je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć u liječenju sedamnaestomjesečnog Viktora Sekulića iz Stanara oboljelog od leukemije.
  Rukovodilac dramske scene Brankica Radonjić kaže da se ovaj pozorišni ansambl, kao i mnogo puta do sada, rado odazvao na poziv za pomoć djetetu.

  „Srećni smo što svojim radom možemo pomoći. Za dječaka Viktora Sekulića večeras smo od prodaje ulaznica prikupili 410 KM. Naš sugrađanin Dalibor Maksimović je, osim 100 KM za ulaznice, dječakovoj tetki uručio dodatnih 300 evra“, navela Radonjićeva.

  Ona je rekla da ovo dječije pozorište prepoznaje svoju humanitarnu ulogu i da je ovo bila prilika da pokažu da se i umjetnošću može boriti protiv nevolja.

  „Jedan od elemenata našeg rada sa djecom je svakako i vaspitni. Ponosni smo na djecu koja, ne samo da rado prihvataju da učestvuju u humanitarnim akcijama, nego i sami predlažu kome bismo mogli pomoći“, kaže Radonjićeva.

  Viktor se od kraja septembra bori sa najtežim oblikom leukemije, a trenutno se liječi na Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti u Banjaluci.
  Ako bude neophodna transplantacija koštane srži, biće potrebno oko 100.000 evra, a to je iznos koji dječakovi roditelji ne mogu sami obezbijediti.

  Od 1. novembra u funkciji je i humanitarni broj „M:tela“ 1432 za pomoć u liječenju ovog dječaka. Novac se može uplatiti i na žiro-račun: 555 – 300001583 – 1335 Nova banka Banjaluka na ime: Aleksandar /Neđo/ Sekulić.

  SRNA

  viktor predstava Iz arhiva: Lopov iz Prnjavora oteo golf policiji (06.01.2004)

Arhiva vijesti

Najnovije sa foruma

Re: Opsti Izbori 2014
julija (27.11.2014.)
Republika Srpska
vrsta8472 (27.11.2014.)
Re: Da li je Ukrajina pred ...
VJESTICA (27.11.2014.)
Re: Citulja
ZMIJA (27.11.2014.)
Re: Dom Zdravlja Prnjavor H...
raspaduci (27.11.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.