Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • U rekonstruisanom objektu nekadašnje područne škole u Donjoj Ilovi danas je otvoren dječiji vrtić koji raspolaže kapacitetima za dnevni smještaj 60 djece.

  Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Prnjavoru Milovan Vasilić izrazio je zadovoljstvo što će svoje mjesto u novom vrtiću naći i djeca sa seoskog područja, kako bi uz pomoć iskusnih vaspitača razvila svoje sposobnosti, osobine i motivaciju za učenje, socijalizovala se prije polaska u školu.

  „Ako imamo u vidu činjenicu da na području Prnjavora ima 2.100 mališana predškolskog uzrasta možemo reći da je dosadašnja zastupljenost u vrtićima bila samo 12 odsto. Sada će se taj procenat povećati, a nadamo se da ćemo od iduće godine osim sadašnje dvije imati još jednu vaspitnu grupu“, rekao je Vasilić.

  On je precizirao da će za jedan broj djece sa gradskog područja biti organizovan prevoz do vrtića u Donjoj Ilovi, a troškove će snositi vrtić „Naša radost“ u Prnjavoru. „Dok se ne stvore uslovi za otvaranje sopstvene kuhinje hranu za mališane ćemo dopremati iz vrtića u gradu“, dodao je Vasilić.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je cilj otvaranja ovog vrtića, kojim se za stotinu procenata može povećati kapacitet sadašnjeg gradskog vrtića, da se svima omogući da djecu smjeste u predškolske ustanove.

  „Cilj nam je da djeca imaju adekvatno vaspitanje u predškolskom periodu, jer se u najranijem uzrastu formira karakter, a mi želimo da ova djeca u budućnosti budu perspektivni ljudi na kojima će počivati i opština Prnjavor i Republika Srpska“, rekao je Gatarić.

  On je izrazio zadovoljstvo što objekat nekadašnje područne škole neće biti devastiran već će služiti na dobrobit cijele zajednice i podsjetio da su u toku radovi na proširivanju smještajnih kapaciteta u vrtiću u Prnjavoru koji bi u naredne dvije godine trebali biti u funkciji.

  U novom vrtiću posao će dobiti tri radnika.

  Otvaranju vrtića u Donjoj Ilovi prisustvovao je i delagat Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić, koji je danas posjetio opštinu Prnjavor.

  SRNA

 • TV Kanal 3

  U Gornjim Vijačanima kod Prnjavora danas je za saobraćaj otvorena dionica asfaltiranog puta dužine 2,2 kilometra, čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je riječ o putu koji će mještanima olakšati život i omogućiti lakšu i bržu komunikaciju sa Prnjavorom.

  On je podsjetio da je nedavno sanirano oko kilometar puta kroz Vukoviće, ali da time posao na području Vijačana nije završen.

  „Sanacija ostatka puta direktno je vezana za preduzeće `Putevi Republike Srpske`, jer je riječ o regionalnom putu Prnjavor – Čelinac, koji nije u našoj nadležnosti. Lokalna vlast će iskoristiti sva raspoloživa sredstva pritiska na nadležne institucije da se taj put sanira i tako pomogne ovdašnjem stanovništvu“, rekao je Gatarić.

  SRNA

 • Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković posjetila je danas prostorije Osnovnog suda u Prnjavoru, u čiju je obnovu Vlada Srpske uložila oko 54.000 KM, te razgovarala sa predsjednikom suda i sudijama o tekućoj problematici.

  Zlatkovićeva je rekla da su u potpunosti stvoreni uslovi za rad sudija i ostalih zaposlenih u Osnovnom sudu, te da stranka kada uđe u zgradu suda ima osjećaj da je došla u instituciju gdje se dijeli pravda i odlučuje o njoj.

  „Imajući u vidu šestomjesečni period, mogu reći da smo zadovoljni rezultatima rada Osnovnog suda u Prnjavoru. Uvijek može i više i bolje, ali smatram da je ovaj sud dostigao stepen da može postići onu ažurnost koju očekujemo od naših pravosudnih institucija“, rekala je Zlatkovićeva.

  Ona je istakla da su, na osnovu činjenice da se u ovom sudu više ne donosi plan rješavanja starih i zaostalih predmeta, stvoreni preduslovi da se ide ka potpunoj ažurnosti.

  Predsjednik Osnovnog suda u Prnjavoru Nada Živković kaže da je ovaj sud u posljednje tri godine kadrovski u potpunosti popunjen.

  „U sudu radi sedam sudija, a zahvaljujući programu Vlade Republike Srpske, primili smo i tri pripravnika na dvije godine“, rekla je Živkovićeva.

  Ona je precizirala da su stari predmeti svedeni na minimum i na dozvoljenu granicu.

  „Uprkos tome što je kvantitativno manji broj starih predmeta, mi i kvalitativno imamo predmete koji su stari tri-četiri godine, a ne one koji su stari 10-15 godina. To je naš veliki uspjeh“, rekla je Živkovićeva.

  SRNA

 • smola-citulja

 • branislav-njegovan-kim-ungchol-prnjavor

 • U  Prnjavoru je počeo dvodnevni međunarodni tekvondo seminar koji vodi predsjednik tehničkog komiteta ITF-a grand master Kim Ung Čol iz Koreje.

  Čol je poznati svjetski majstor u tekvondou i jedini svjetski nosilac crnog pojasa deveti dan.

  Seminaru, osim članova Tekvondo saveza Republike Srpske kao organizatora, prisustvuju i tekvondoisti iz Srbije, Slovenije i Federacije BiH.

  Predsjednik Tekvondo saveza Srpske Branislav Njegovan kaže da će ovo biti izuzetna prilika za sve učesnike da usavrše vještine i dosadašnje znanje o ovom sportu razmjenjujući iskustva sa jednim od najpoznatijih tekvondo majstora.

  On ističe da je tekvondo u Srpskoj, i pored nezavidne materijalne situacije, u stalnom razvoju.

  „Nadam se da ćemo uskoro i na nivou BiH postići dogovor o ujedinjenju, što bi doprinijelo ostvarenju još boljih rezultata od dosadašnjih, kako na evropskim, tako i na svjetskim takmičenjima“, rekao je Njegovan.

  Osim tehničkog dijela seminara, biće organizovan i ispit za crne pojaseve od prvog do šestog dana.

  SRNA

Najnovije sa foruma

Opsti Izbori 2014
vrsta8472 (19.09.2014.)
Re: Pederacija i Šumska
seha (19.09.2014.)
Re: Republika Srpska
grlica (18.09.2014.)
Re: Bosna i Hercegovina
Keyser Söze (18.09.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.

Login