Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Prnjavorska policija uhapsila je lica čiji su inicijali P.D.K. /24/ i A.V. /23/ iz Austrije, koji su Prnjavoru kod islamskog vjerskog objekta skidali i cijepali reklamni pano sa natpisom „Bajram šerif mubarek olsun“.

  Počinioci su uhašeni noćas oko 4.00 časova, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

  Alkotestiranjem je utvrđeno da P.K.D. ima 1,72, a A.V. 1,57 promila alkohola u krvi.

  Nakon završene kriminalističke obrade uhapšeni će u zakonskom roku biti predati Odjeljenju za prekršaje Osnovnog suda u Prnjavoru.

  CJB Banjaluka oštro osuđuje svaki vid nedoličnog i bezobraznog ponašanja i napada na vjerska obilježja ili objekte, istaknuto je u saopštenju.

  SRNA

   

 • TV Kanal 3

  Sportska ribolovna sekcija ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor osvojila je danas prvo mjesto na Osmom kupu u sportskom ribolovu, održanom na akumulacionom jezeru Drenova kod Prnjavora.

  U takmičenju je učestvovalo 13 ekipa iz Republike Srpske i Srbije, a domaćini su do prve titule na ovom kupu došli osvojivši 3.250 poena. Druga je bila ekipa iz Banjaluke, a treća iz Čelinca.

  U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Nedeljku Nikoliću iz Dervente, drugoplasirani je bio Goran Keser iz Prnjavora, dok je treće mjesto zauzeo Brane Simić iz Višegrada.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da su ovakve manifestacije ratnim vojnim invalidima potrebne zbog optimizma, te da bi shvatili da društvo stoji iza njih.

  „Važno je da se oni u to društvo mogu uključiti sa svim svojim sposobnostima, jer tjelesno oštećenje, u fizičkom smislu, ne znači i oštećenje u duhovnom smislu, što ovi ljudi svojim takmičenjem i postignutim rezultatima pokazuju“, rekao je Gatarić.

  Organizatori takmičenja su Sportska ribolovna sekcija ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor, opštinska Boračka organizacija i Sportsko ribolovno društvo „Ukrinski cvijet“ Prnjavor.

  SRNS

  rvi-ribari-drenova-2014

   

 • RTRS

   

   

   

 • Festival nacionalnih manjina „Mala Evropa“, koji se održava u Prnjavoru, počeo je prijemom učesnika ove manifestacije i brojnih gostiju kod načelnika opštine Siniše Gatarića.

  Prnjavor - manifestacija Mala EvropGatarić je rekao da je današnja manifestacija prilika da se vidi samo dio specifičnosti nacionalnih manjina, dok se nacionalno bogatstvo koje vijekovima baštine i čuvaju može spoznati samo kroz suživot.

  „Festival doprinosi afirmaciji opštine Prnjavor i istovremeno potvrđuje epitet koji je ova lokalna zajednica dobila, a to je da je `Evropa u malom“, rekao je Gatarić.

  On je izrazio uvjerenje da će gosti kada budu odlazili iz Prnjavora sa sobom ponijeti pozitivne uspomene, znajući da će ovdje uvijek imati prijatelje.

  Predstavnik slovenačke Ambasade u BiH Branko Zupanc kaže da je zadovoljan činjenicom da Prnjavor toliko brine za svoje nacionalne manjine i da je to konkretan primjer kako treba da izgleda suživot više nacija.

  „Identična situacija ja i na nivou Republike Srpske. Slovenci imaju u Srpskoj svoja tri velika udruženja i mi iz matične države podržavamo ih na svaki način. Imamo posebno ministarstvo za Slovence u svijetu posredstvom kojeg pružamo finansijsku pomoć“, naglasio je Zupanc.

  Odbornik u parlamentu češkog grada Boskovice Jan Vlah kaže da se u Prnjavoru i Maćinom Brdu, gdje živi najviše predstavnika češke zajednice, osjeća kao kod kuće, te da je zadovoljan položajem Čeha u ovoj opštini.Prnjavor - manifestacija Mala Evrop

  Gosti iz država iz kojih potiču nacionalne manjine opštine Prnjavor posjetili su tokom dana Maćino Brdo i Štivor, kulturni spomenik – crkvu brvnaru u Palačkovcima i Etno selo „Ukrinski raj“.

  Oni su posjetili i ukrajinsku crkvu u Prnjavoru gdje su prisustvovali večernjoj liturgiji i molebanu, kao i muzej pri ovoj crkvi koji je u izgradnji.

  Festival je nastavljen defileom učesnika u narodnim nošnjama kroz centar grada, prezentacijom tradicionalnih nacionalnih jela i kulturno-zabavnim programom.

  Organizatori Festivala nacionalnih manjina „Mala Evropa“ su opštinski Savez nacionalnih manjina i Turistička organizacija, a pokrovitelj načelnik opštine Prnjavor.

  SRNA

   

 • TV Kanal 3

   

   

Najnovije sa foruma

Nacelnik opstine Prnjavor S...
vrsta8472 (30.07.2014.)
Re: Opsti Izbori 2014
diablo (30.07.2014.)
Pade magla na sokake
vrsta8472 (30.07.2014.)
Re: Republika Srpska
prosvjeta (30.07.2014.)
Re: Kotlic za Ginisa
diablo (30.07.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Da li ćete glasati na Opštim izborima u oktobru?

Loading ... Loading ...

Login