Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Dramska scena Srpskog prosvjetno-kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Prnjavora izvela je večeras predstavu „Mala princeza“, koja je imala humanitarni karakter, jer je prihod od prodaje ulaznica namijenjen za pomoć u liječenju sedamnaestomjesečnog Viktora Sekulića iz Stanara oboljelog od leukemije.
  Rukovodilac dramske scene Brankica Radonjić kaže da se ovaj pozorišni ansambl, kao i mnogo puta do sada, rado odazvao na poziv za pomoć djetetu.

  „Srećni smo što svojim radom možemo pomoći. Za dječaka Viktora Sekulića večeras smo od prodaje ulaznica prikupili 410 KM. Naš sugrađanin Dalibor Maksimović je, osim 100 KM za ulaznice, dječakovoj tetki uručio dodatnih 300 evra“, navela Radonjićeva.

  Ona je rekla da ovo dječije pozorište prepoznaje svoju humanitarnu ulogu i da je ovo bila prilika da pokažu da se i umjetnošću može boriti protiv nevolja.

  „Jedan od elemenata našeg rada sa djecom je svakako i vaspitni. Ponosni smo na djecu koja, ne samo da rado prihvataju da učestvuju u humanitarnim akcijama, nego i sami predlažu kome bismo mogli pomoći“, kaže Radonjićeva.

  Viktor se od kraja septembra bori sa najtežim oblikom leukemije, a trenutno se liječi na Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječije bolesti u Banjaluci.
  Ako bude neophodna transplantacija koštane srži, biće potrebno oko 100.000 evra, a to je iznos koji dječakovi roditelji ne mogu sami obezbijediti.

  Od 1. novembra u funkciji je i humanitarni broj „M:tela“ 1432 za pomoć u liječenju ovog dječaka. Novac se može uplatiti i na žiro-račun: 555 – 300001583 – 1335 Nova banka Banjaluka na ime: Aleksandar /Neđo/ Sekulić.

  SRNA

  viktor predstava Koncert duhovne muzike

 • TV Kanal 3

  Devet romskih porodica sa područja opštine Prnjavor danas je dobilo na korištenje devet novoizgrađenih ili adaptiranih stambenih objekata.

  Projekat vrijedan 254.000 KM finansiralo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, sufinansirala Vlada Lihtenštajna, a proveo švajcarski „Karitas“.

  Predstavnik „Karitasa“ Bakir Omukić rekao je da su romskim porodicama na ovaj način stvoreni bolji životni uslovi i da će im to pomoći da se uključe u društvene i socijalne tokove u lokalnoj zajednici.

  Omukić je za iduću godinu najavio nastavak projekta, kojim je predviđena izgradnja i rekonstrukcija još šest stambenih objekata.

  Planirana vrijednost druge faze je 205.000 KM.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je tokom prve faze projekta opština posredovala između nadležnih institucija i izvođača radova, a u drugoj fazi obezbijediće građevinsko zemljište.

  „Ovo je jedan od projekata koji u prvi plan stavlja čovjeka. Stanovnicima romske populacije omogućiće da žive bolje i dostojanstvenije i na taj način poprave opštu sliku naše lokalne zajednice“, zaključio je Gatarić.

  Realizacija projekta stambenog zbrinjavanja Roma u opštini Prnjavor počela je 2012. godine.

  SRNA

   

 • Gost Centralnih ATV vijesti bio je Vladimir Usorac, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske.

  ATVBL

 • TV Kanal 3

  Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Prnjavor usvojen je rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta od 15,3 miliona KM, što je za pet odsto manje od prvobitno predviđenih 16,1 milion KM.Predsjednik SO Borko Lukanović rekao je da ovo smanjenje u budžetu ne može proći bez određenih posljedica, jer se sve zakonom propisane obaveze trošenja budžetskih sredstava moraju ispoštovati, a najviše će biti oštećeni oni koji dobijaju grant sredstva.

  „Potrudićemo se da što manje smanjimo sredstva kategorijama od posebnog značaja, a to su boračke kategorije“, naglasio je Lukanović.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić obrazložio je usvajanje odluke smanjenjem poreskih prihoda, posebno poreza na nepokretnosti.

  Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog odluke kojom su definisani način i uslovi prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta buvlje pijace u svojini opštine Prnjavor površine 7.000 metara kvadratnih.

  Načelnik Gatarić poručio je sadašnjim zakupcima poslovnih prostora na ovoj lokaciji da nemaju razloga za zabrinutost.

  „Opština je danas jasno definisala da će zakupci, kada se zemljište proda, dobiti novu lokaciju koja će odgovarati sadašnjim uslovima za rad. Od sredstava koja se dobiju prodajom ovog zemljišta 10 odsto će biti uloženo u infrastrukturu novog `buvljaka`“, rekao je Gatarić.

  Na početku sjednicu su napustili odbornici SNSD-a nezadovoljni što skupštinska većina nije prihvatila da se na njihov prijedlog u dnevni red uvrsti informacija o nedavnom napadu na projektanta i nadzornog organa za izgradnju vodovoda „Povelič“ Slobodana Kneževića.

  Prnjavorski SNSD je saopštio da je potpuno jasno da je riječ o težem bezbjednosnom problemu na području opštine Prnjavor i pozvao MUP Srpske da se hitno oglasi o ovom slučaju.

  SRNA

Arhiva vijesti

PonUtoSreČetPetSubNed
     12
24252627282930
       
     12
       
  12345
6789101112
13141516171819
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Najnovije sa foruma

Re: Nacelnik opstine Prnjav...
KAMIKAZA (24.11.2014.)
Re: Obraz opstine
Iris (23.11.2014.)
Re: Opsti Izbori 2014
VJESTICA (23.11.2014.)
Re: Da li je Ukrajina pred ...
KAMIKAZA (23.11.2014.)
Re: Vodovod Povelic, Kremna...
schwabo No1 (23.11.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.