Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković posjetila je danas prostorije Osnovnog suda u Prnjavoru, u čiju je obnovu Vlada Srpske uložila oko 54.000 KM, te razgovarala sa predsjednikom suda i sudijama o tekućoj problematici.

  Zlatkovićeva je rekla da su u potpunosti stvoreni uslovi za rad sudija i ostalih zaposlenih u Osnovnom sudu, te da stranka kada uđe u zgradu suda ima osjećaj da je došla u instituciju gdje se dijeli pravda i odlučuje o njoj.

  „Imajući u vidu šestomjesečni period, mogu reći da smo zadovoljni rezultatima rada Osnovnog suda u Prnjavoru. Uvijek može i više i bolje, ali smatram da je ovaj sud dostigao stepen da može postići onu ažurnost koju očekujemo od naših pravosudnih institucija“, rekala je Zlatkovićeva.

  Ona je istakla da su, na osnovu činjenice da se u ovom sudu više ne donosi plan rješavanja starih i zaostalih predmeta, stvoreni preduslovi da se ide ka potpunoj ažurnosti.

  Predsjednik Osnovnog suda u Prnjavoru Nada Živković kaže da je ovaj sud u posljednje tri godine kadrovski u potpunosti popunjen.

  „U sudu radi sedam sudija, a zahvaljujući programu Vlade Republike Srpske, primili smo i tri pripravnika na dvije godine“, rekla je Živkovićeva.

  Ona je precizirala da su stari predmeti svedeni na minimum i na dozvoljenu granicu.

  „Uprkos tome što je kvantitativno manji broj starih predmeta, mi i kvalitativno imamo predmete koji su stari tri-četiri godine, a ne one koji su stari 10-15 godina. To je naš veliki uspjeh“, rekla je Živkovićeva.

  SRNA

 • smola-citulja

 • branislav-njegovan-kim-ungchol-prnjavor

 • U  Prnjavoru je počeo dvodnevni međunarodni tekvondo seminar koji vodi predsjednik tehničkog komiteta ITF-a grand master Kim Ung Čol iz Koreje.

  Čol je poznati svjetski majstor u tekvondou i jedini svjetski nosilac crnog pojasa deveti dan.

  Seminaru, osim članova Tekvondo saveza Republike Srpske kao organizatora, prisustvuju i tekvondoisti iz Srbije, Slovenije i Federacije BiH.

  Predsjednik Tekvondo saveza Srpske Branislav Njegovan kaže da će ovo biti izuzetna prilika za sve učesnike da usavrše vještine i dosadašnje znanje o ovom sportu razmjenjujući iskustva sa jednim od najpoznatijih tekvondo majstora.

  On ističe da je tekvondo u Srpskoj, i pored nezavidne materijalne situacije, u stalnom razvoju.

  „Nadam se da ćemo uskoro i na nivou BiH postići dogovor o ujedinjenju, što bi doprinijelo ostvarenju još boljih rezultata od dosadašnjih, kako na evropskim, tako i na svjetskim takmičenjima“, rekao je Njegovan.

  Osim tehničkog dijela seminara, biće organizovan i ispit za crne pojaseve od prvog do šestog dana.

  SRNA

Najnovije sa foruma

Opsti Izbori 2014
vrsta8472 (18.09.2014.)
Re: Evropska unija!!! Za il...
KAMIKAZA (18.09.2014.)
Re: Republika Srpska
spile_86 (18.09.2014.)
Re: Zasto je Prnjavor posta...
KAMIKAZA (18.09.2014.)
Re: Psi lutalice opsijedaju...
KAMIKAZA (18.09.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.

Login