Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • RTRS

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...
 • Na novosadskim ulicama i bulevarima danas je oko 12.000 igrača iz Srbije i još 10 zemalja, u narodnim nošnjama pred više hiljada građana, odigralo veliko kolo u nameri da obore Ginisov rekord u najdužem kolu na svetu.

  kolo-ginis-prosvjeta

  Manifestaciju „Veliko kolo za Ginisa“ je, na bini na Novom naselju, svečano otvorio član Gradskog veća za kuturu Vanja Vučenović ističući da se ovim neobičnim događejem Novi Sad predstavlja kao „centar evropskog folklora, centar tradicije i svega najlepšeg što Republika Srbija može da pruži u kulturološkom pogledu“.

  Potom su igrači, „od sedam do 77 godina“ starosti, uhvaćeni za ruke u neprekidnom lancu dugom šest kilometara, duž četiri novosadska bulevara, odigrali u kontinuitetu Veliko bačko kolo, Katanku i Užičko kolo, praćeni muzikom sa razglasa kao i gromkim aplauzima i ovacijama publike.

  Splet igara iz Srbije u najvećem kolu na svetu, koje će najverovatnije i zvanično ući u Ginisovu knjigu rekorda, igrali su članovi 258 kulturno-umetničkih društava, deca i odrasli iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Mađarske, Slovenije, Nemačke i Austrije.

  kolo-ginis-prosvjeta-1

  Bila je to prilika da, osim učestvovanja u obaranju neobičnog rekorda, folkloraši iz raznih zemalja građanima Novog Sada tokom lepog oktobarskog nedeljnog popodneva prikažu lepotu igre i raskoš krajeva iz kojih dolaze.

  A Novom Sadu, kako je izjavio Vučenović, ova manifestacija će biti još jedna stepenica na putu ka osvajanju titule Evropska prestonica kulture 2021. godine.

  Direktor „Velikog kola“ Milan Veselinović zahvalio je Gradu Novom Sadu, pokrajini Vojvodini kao i mnogobrojnim sponzorima na pomoći u organizovanju manifestacije, čije su pripreme trajale punu godinu.

  On je izjavio novinarima da je dosadašnji Ginisov rekord u toj kategoriji bilo kolo koje je igralo 250 ljudi i dodao da se u narednim danima, pošto odgovarajuća Komisija Ginisove knjige rekorda proveri sve detalje novosadske manifestacije, iz Londona stigne i zvanična potvrda da je Veliko kolo igrano u Novom Sadu novi rekorder.

  Manifestacija „Veliko kolo za Ginisa“ imala je i humanitarni karakter, jer su njeni učesnici dali podršku borbi protiv bolesti dijabetesa.

  N1

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...
 • Danas su svi Hravtski mediji prenijeli vijesti kako je Hrvatska demokratska zajednica, preuzela od Prnjavorčanina Mile Vasića predizborni slogan 5+

  mile_vasic

  Pogledajte samo neke od linkova:

  http://www.jutarnji.hr/neobicna-slicnost-hdz-ovog-i-programa-kandidata-iz-republike-srpske-mile-vasic-iz-prnjavora-svoj-je-izborni-program-prvi-nazvao-5-/1431201/

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdzov-5-kopija-je-programa-mile-vasica-iz-republike-srpske/845931.aspx

  http://tip.ba/2015/10/04/neobicna-slicnost-hdz-ovog-i-programa-politicara-iz-republike-srpske-mile-vasic-iz-prnjavora-svoj-je-izborni-program-prvi-nazvao-5/

  http://www.bljesak.info/tag/mile%20vasi%C4%87

  http://net.hr/tema/mile-vasic/

  http://www.24sata.hr/tagovi/mile-vasic-206636

  http://cro.time.mk/c/f50a6d11fe/hdz-ov-5-kopija-je-programa-mile-vasica-iz-republike-srpske-evo-i-odgovora-hdz-a.html

  https://www.reddit.com/r/croatia/comments/3ngbgo/nisu_nijemci_nego_mile_vasi%C4%87_on_je_napisao/

  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/pomagali-nijemci-ili-susjedi-hdz-ov-5-program-je-kopija-programa-iz-republike-srpske-video-838901

  http://hr.n1info.com/a76592/Vijesti/Vasic-iz-Prnjavora-imao-5-program-jos-lani.html

  http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/HDZ-za-naziv-izbornog-programa-5-inspirirao-kandidat-za-zastupnika-skupstine-Republike-Srpske-dr.-Vasic

  http://www.klix.ba/vijesti/regija/hrvatska-hdz-kopirao-5-program-iz-prnjavora/151004048

  http://www.starmo.ba/politika2/item/46194-hdz-ova-inspiracija-kandidat-za-skupstinu-rs-a.html

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...

   

 • TV Kanal 3

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...
 • TV Kanal 3

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...
 • TV Kanal 3

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...
 • Muzičko scensko dela „Muzikom kroz svet“, u izvođenju banjalučkog kamernog ansambla „Belcanto“, moči će da vidi publika u Doboju, Laktašima i Prnjavoru.

  belcanto

  Članice ansambla su soprani Valentina Milekić i Lidija Pajić, mecosopran Ana Simanić, te pijanistkinja Dunja Marković. Tekst i režiju potpisuje Bojana Jelovac, a ekipi se pridružio i Tamburaški orkestar „Pelagić“

  – U Doboju nastupamo 8. oktobra, u Laktašima 9. oktobra, a u Prnjavoru 13.

  Ovo je zanimljiva glumačka igra čiji cilj je da publici približi lepotu klasične muzike kroz različite istorijske epohe svetskih kompozitora – kaže Milekićeva.

  Blic

 • Punih osam godina mali akcionari čekaju da bude proglašen stečaj u preduzeću „Dušanić“ iz Prnjavora kako bi im ovo preduzeće konačno izmirilo potraživanja. To se ni danas nije dogodilo. Okružni privredni sud je po ko zna koji put odgodio ročište. Mali akcionari su ogorčeni.

  Suđenje je i ovaj put nezakonito odgođeno, tvrde mali akcionari, jer su sve strane imale izvještaje predstečajnog upravnika. Stečaj mora biti otvoren da bi se konačno viđelo koliko kompanija „Dušanić“ duguje povjeriocima, kažu akcionari, a radi se milionskim brojkama.

  „Zakonski je nemoguće da bilo ko dok su blokirani računi kompanije Dušanić isplaćuje njegove obaveze. Bilo koja sredstva da uplati mi ćemo ta sredstva vratiti jer ne želimo da budemo saučesnici u krivičnom đelu oštećenja povjerilaca“, kaže Nebojša Jugović, predsjednik malih akcionara.

  Akcionari tvrde da vlasnik Petar Dušanić novac za isplatu povjerilaca ima, ali da namjerno pokušava izbjeći stečaj tako što je prenio dio novca i imovine na preduzeće njegovog sina.

  „Sud je toliko pristrašan i očito da štiti kriminalce poput Petra Dušanića. Ulaskom u kompaniju „Dušanić“, mi bismo dobili informacije i papire zanimljive za tužilaštvo“, kaže Brane Milošević, direktor preduzeča „Metal“ iz Pranjavora.

  Petar Dušanić slučaj nije htio da komentariše – kako tvrdi sačekaće presudu. Na optužbe malih akcionara nije ostao dužan.

  „Na sve načine pokušavaju da skrenu pažnju na nekog drugog, a ne na sebe, a i tu će sud da da pravičnu odluku“, kazao je Dušanić.

  Novi pokušaj održavanja ročišta zakazan je za 13. novembar ove godine. Mali akcionari se nadaju konačnom proglašenju stečaja na koji čekaju punih 8 godina.

  BN Televizija

  Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

  Loading ... Loading ...

Arhive vijesti

PonUtoSreČetPetSubNed
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Najnovije sa foruma

Prnjavor.info FB

Anketa

Šta bi poboljšalo kvalitet života mladih u Prnjavoru?

Loading ... Loading ...