Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić posjetio je danas katoličku crkvu u Drenovi, čiju je obnovu finansijski podržala lokalna zajednica.

  Gatarić kaže da je opština Prnjavor učestvovala i u obezbjeđivanju pristupa do ovog vjerskog objekta, jer su raniji putevi bili zarasli.

  „Probijena je nova trasa, koja će biti produžena do groblja, jer smatramo da svako zaslužuje da oda počast svojim pokojnima. Na taj način štitimo i identitet naroda sa ovog prostora“, rekao je Gatarić.

  On je napomenuo da će određene aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu, prvenstveno na uređenju pristupa groblju i osvjetljenju ovog prostora.

  Katolički sveštenik u Prnjavoru Vlado Lukenda ističe da se u ovom slučaju na djelu pokazala dobra volja i mještana i vlasti, te da se za kratko vrijeme uradilo puno.

  „Želja nam je da za naše vjernike, koji više ne žive ovdje, ali su emotivno vezani za rodni kraj, uredimo crkvu i groblje da imaju gdje doći i pomoliti se za svoje pretke“, rekao je Lukenda.

  SRNA

 • U rekonstruisanom objektu nekadašnje područne škole u Donjoj Ilovi danas je otvoren dječiji vrtić koji raspolaže kapacitetima za dnevni smještaj 60 djece.

  Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Prnjavoru Milovan Vasilić izrazio je zadovoljstvo što će svoje mjesto u novom vrtiću naći i djeca sa seoskog područja, kako bi uz pomoć iskusnih vaspitača razvila svoje sposobnosti, osobine i motivaciju za učenje, socijalizovala se prije polaska u školu.

  „Ako imamo u vidu činjenicu da na području Prnjavora ima 2.100 mališana predškolskog uzrasta možemo reći da je dosadašnja zastupljenost u vrtićima bila samo 12 odsto. Sada će se taj procenat povećati, a nadamo se da ćemo od iduće godine osim sadašnje dvije imati još jednu vaspitnu grupu“, rekao je Vasilić.

  On je precizirao da će za jedan broj djece sa gradskog područja biti organizovan prevoz do vrtića u Donjoj Ilovi, a troškove će snositi vrtić „Naša radost“ u Prnjavoru. „Dok se ne stvore uslovi za otvaranje sopstvene kuhinje hranu za mališane ćemo dopremati iz vrtića u gradu“, dodao je Vasilić.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je cilj otvaranja ovog vrtića, kojim se za stotinu procenata može povećati kapacitet sadašnjeg gradskog vrtića, da se svima omogući da djecu smjeste u predškolske ustanove.

  „Cilj nam je da djeca imaju adekvatno vaspitanje u predškolskom periodu, jer se u najranijem uzrastu formira karakter, a mi želimo da ova djeca u budućnosti budu perspektivni ljudi na kojima će počivati i opština Prnjavor i Republika Srpska“, rekao je Gatarić.

  On je izrazio zadovoljstvo što objekat nekadašnje područne škole neće biti devastiran već će služiti na dobrobit cijele zajednice i podsjetio da su u toku radovi na proširivanju smještajnih kapaciteta u vrtiću u Prnjavoru koji bi u naredne dvije godine trebali biti u funkciji.

  U novom vrtiću posao će dobiti tri radnika.

  Otvaranju vrtića u Donjoj Ilovi prisustvovao je i delagat Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić, koji je danas posjetio opštinu Prnjavor.

  SRNA

 • TV Kanal 3

  U Gornjim Vijačanima kod Prnjavora danas je za saobraćaj otvorena dionica asfaltiranog puta dužine 2,2 kilometra, čija je ukupna vrijednost oko 200.000 KM.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je riječ o putu koji će mještanima olakšati život i omogućiti lakšu i bržu komunikaciju sa Prnjavorom.

  On je podsjetio da je nedavno sanirano oko kilometar puta kroz Vukoviće, ali da time posao na području Vijačana nije završen.

  „Sanacija ostatka puta direktno je vezana za preduzeće `Putevi Republike Srpske`, jer je riječ o regionalnom putu Prnjavor – Čelinac, koji nije u našoj nadležnosti. Lokalna vlast će iskoristiti sva raspoloživa sredstva pritiska na nadležne institucije da se taj put sanira i tako pomogne ovdašnjem stanovništvu“, rekao je Gatarić.

  SRNA

Najnovije sa foruma

Re: Opsti Izbori 2014
pat (20.09.2014.)
Re: Domaca politika...the b...
tibaldo (19.09.2014.)
Re: Nase zdravstvo
corkan (19.09.2014.)
Re: Nacelnik opstine Prnjav...
KAMIKAZA (19.09.2014.)
Ergela Vucijak
vrsta8472 (19.09.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.

Login