Marketing

Video
Prethodna Sljedeća
 • Mi dole potpisane političke partije izdajemo,

  SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

  Izražavamo najdublju zabrinutost povodom podmuklog i zločinačkog napada na Slobodana Kneževića te tražimo od nadležnih organa da hitno obavjestite javnost o rezultatima istrage.

  Ovaj slučaj je znatno usložio političku situaciju u Prnjavoru jer se radi o čovjeku koji nije politički opredijeljen, mirnom sugrađaninu koji je bio angažovan kao stručnjak na poslovima nadzora na velikom projektu „Povelič“.

  Posebno otežavajuća činjenica je to da je Knežević  napadnut nakon što je javno progovorio o kriminalu na izgradnji „Poveliča“ te u skladu sa zakonom odbio potpisati dokumenta koja su trebala obezbijediti milionske isplate za neizvršene radove.

  Ne samo da je pretučen od ljudi sa kapuljačama na glavi nego je i nezakonito smijenjen.

  Javnost Prnjavora je potpuno svjesna ko su nalogodavci i šta je motiv ovoga napada najoštrije osuđujući ovaj zločin, poručujemo da nećemo dozvoliti povratak Prnjavora u devedesete kada su ratni profiteri i kriminalci na ovakav način rešavali stvari.

  Ukoliko nadležni organi hitno ne razriješe ovaj svima jasan slučaj, potpisnici ovog saopštenja će preduzeti druge mjere i o tome obavjestiti javnost.

  Prnjavor, 23.10.2014. godine

  saopstenje za javnost Obavještenje: Studije uticaja na životnu sredinu

 • Javna prodaja Banje Kulaši kod Prnjavora, čija je procijenjena vrijednost bila 4.500.000 KM, propala je jer se zainteresovani kupci nisu pojavili.

  Stečajni upravnik Lazo Tomić kaže da su dva potencijalna kupca uplatila predviđeni depozit po raspisanom oglasu i bankarsku garanciju od 10 odsto, međutim na licitaciju nisu došli.

  On je dodao da se još ne zna kada će biti zakazana nova licitacija za prodaju Banje Kulaši, koja je u sastavu preduzeća „Cer“ u stečaju.

  Na današnjoj licitaciji imovine nekadašnjeg hotelsko-ugostiteljskog preduzeća „Cer“ kupca su, ipak, pronašla dva poslovna prostora u gradu.

  Prema Tomićevim riječima, jedan lokal je procijenjen na 93.000 KM, a licitiran na 56.000 KM, dok je drugi procijenjen na 228.000 KM, a licitiran na 74.000 KM.

  Banja u Kulašima raspolaže zemljištem površine oko 117 dunuma, smještajnim kapacitetima, bazenima, restoranom i pomoćnim objektima.

  Ljekovita termalna voda po kojoj je ova banja poznata, biće na određeno vrijeme iznajmljena novom vlasniku objekta.

  SRNA

 • Ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica razgovarao je danas sa načelnikom opštine Prnjavor i lokalnim privrednicima o mogućnostima uspostavljanja ekonomske saradnje između slovačkih i ovdašnjih privrednika.

  Ambasador Slovačke je istakao da je došao u Prnjavor da se upozna o situaciji u ovoj opštini i da podrži ekonomske integracije u BiH.

  On je izrazio zadovoljstvo što je Prnjavor već krenuo putem reformi.

  „U razgovoru sa preduzetnicima čuo sam njihova mišljenja i sugestije. Vidjećemo kakav će biti rezultat svega toga i u kojoj mjeri će preduzeća iz Slovačke i Prnjavora imati mogućnost za bolju saradnju“, rekao je ambasador Pšenica.

  Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić kaže da je sastanak sa slovačkim ambasadorom bio plodotvoran, neposredan i direktan.

  Gatarić je rekao da je Prnjavor u ambasadoru Pšenici dobio novog prijatelja, te očekuje da će on u okviru svojih mogućnosti napraviti određene kontakte sa lokalnom upravom i privrednicima.

  SRNA

 • Kao razlog se navode prirodne katastrofe koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, a odgovornost za ovaj potez kompanija prebacuje na bosanskohercegovačke firme.

  Ovo se navodi u elektronskoj pošti koju je Tuš poslao svim dobavljačima u Bosni i Hercegovini, a koja je u posjedu banjalučkog poslovnog portala Capital.ba.

  Bez posla ostaje 550 radnika

  Kako prenose lokalni mediji, zatvaranjem prodavnica Tuša bez posla će ostati 550 radnika, a u teškom su položaju i Tuševi dobavljači u Bosni i Hercegovini.

  Reagirajući na ovu odluku, bh. dobavljači su optužili Tuš da ih pokušava prevariti koristeći prirodne katastofe kao izgovor, prenijela je Fena.

  U obavještenju uprave Tuša, koje je stiglo na adresu 92 dobavljača u Bosni i Hercegovini, navodi se da je Tuš Trade, zbog teške situacije i nestabilnog okruženja, pokrenuo sve formalne postupke za zatvaranje prodavnica u Bosni i Hercegovini.

  Firma je ove godine planirala poboljšanje poslovanja, ali tešku ekonomsku situaciju i manju kupovnu moć na tom području su dodatno pogoršale prirodne katastrofe i samovoljni postupci određenih dobavljača, koji nisu imali razumijevanje za situaciju, te su bokadama poslovanja onemogućili njeno rješavanje.

  Zbog navedenog se firma suočavala s velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučila zatvoriti prodavnice u Bosni i Hercegovini, navodi se u izvještaju uprave Tuša.

  Dobavljači su pokušali kontaktirati adrese navedene u obavještenju da dobiju više detalja, ali odgovor nisu dobili.

  Direktor firme za uvoz i distribuciju mesnih i mliječnih prerađevina Intercamp Nedim Kalamujić je poslao pismo upravi Tušu u kojem je optužuje za prevaru.

  „Osnivači iz Slovenije su došli u Bosnu i Hercegovinu 2006. godine, registrirani kao Tuš d.o.o., s osnivačkim kapitalom od 20 miliona [konvertabilnih] maraka [oko 10 miliona eura], a onda su 2009. godine cirkularno obavijestili sve svoje dobavljače da, zbog ‘internih poslovnih standarda’, posao prebacuju na novoosnovani Tuš Trade“, objasnio Kalamujić za portak Klix.ba, dodavši da je ta firma registrirana sa 2.000 KM (oko 1.000 eura) početnog kapitala.

  „Od tada pa do polugodišta 2014. godine Tuš Trade je napravio dugovanja od 20,6 miliona KM [oko 10,4 miliona eura]. Kad se uđe u analizu, očigledno je da se radi o uvezanim licima, da je osnivač isti, pa čak da su i članovi uprave isti. Već 2013. godine došlo je do problema u plaćanju, a sad su im krive poplave i dobavljači“, izjavio je on.

  Portal Capital.ba je 16. oktobra objavio da se Tuš povlači iz Bosne i Hercegovine te da će ostati dužni više od 10 miliona eura dobavljačima iz Bosne i Hercegovine.

  Dobavljači traže naknadu

  Dan poslije je Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine pokrenula opsežnu kontrolu, indirektno potvrđujući da Tuš gasi svoje firme, da je neopravdano tražio povrat poreza na dodanu vrijednost, da vrši sumnjive transakcije s povezanim pravnim licima, kao i da su obje firme (Tuš i Tuš Trade) u milionskim gubicima.

  Firma Tuš, čiji je osnivač nekad najbogatiji Slovenac Mirko Tuš iz Celja, i dalje je jedna od jačih trgovinskih firmi, ali je finansijski opterećuju kreditne obaveze iz prošlosti, kada je ulazila u veliku ekspanziju u Sloveniji i na susjednim tržištima u regiji.

  Kako su prije nekoliko dana objavili slovenski mediji, Tuš je prije nekoliko dana prodao svog operatera mobilne telefonije Tušmobil beogradskoj United grupi, vlasniku SBB kabelskog operatera u Srbiji.

  Navodno je pri tome postignuta prodajna cijena od 120 miliona eura.

  Prema informacijama bh. dobavljača, Tuš je opskrbljivalo oko 100 firmi, a svaka od njih potražuje od 500 do 200.000 eura.

  Izvor: Agencije

 • TV Kanal 3

 • Upozorenje banjalučkog javnog preduzeća „Dep-ot“, koje upravlja regionalnom deponijom u Ramićima, da će zatvoriti kapiju deponije za sve dužnike koji do danas ne izmire 30 odsto od ukupnih obaveza za odlaganje otpada urodila je plodom, izjavio je Srni direktor preduzeća Novo Grujić.
  Grujić je rekao da je Gradska čistoća iz Gradiške prva reagovala i uplatila 50.000 KM, banjalučka „Čistoća“ 110.000 KM, „Komunalac“ iz Laktaša 30.000 KM i „Park“ Prnjavor 20.000 KM.

  On je podsjetio da ukupno dugovanje komunalnih preduzeća sa područja opštine Laktaši, Prnjavor, Gradiška, Čelinac, Kotor-Varoš, Kneževo, Srbac i grada Banjaluka iznosi 1.895.000 KM, te da su dužnicima 22. septembra proslijeđeni dopisi.

  „Glavni razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovakav korak jeste kredit koji imamo kod Svjetske banke za koji rata iznosi 240.000 KM. Uglavnom, upozorenje je urodilo plodom i pripremljena su sredstva za ratu kredita, pola rate je uplaćeno prošle sedmice, a ostatak puštamo“, naveo je Grujić.

  On je rekao da je preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Čelinac, koje sada ima dug od 147.000 KM, tuženo i da se nalazi pod blokadom, dok je preduzeće „Bobas“ iz Kotor-Varoša uplatilo 3.000 KM.

  Grujić kaže da iz banjalučkog preduzeća „Eko-euro tim“, koje dovozi otpad iz seoskih područja grada Banjaluke, a koje sada ima dug od 123.000 KM, uprkos upozorenju, nisu kontaktirali „Dep-ot“, niti su vršili uplate dugovanja.

  „Iz ovog preduzeća se nisu ni oglasili, po meni njima će već sutra kapija biti zatvorena“, rekao je Grujić.

  On je rekao da će „Dep-ot“ zatvaranje kapije prolongirati za još deset dana za ona komunalna preduzeća koja duguju, a koja su izrazila želju da izmire taj dio obaveza.

  Grujić je rekao da će tražiti načina i opominjati dužnike da rješavaju svoje obaveze, da se dug ne bi gomilao.

  „Naš jedini metod jeste da zatvorimo kapiju dužnicima. Nemamo drugog metoda, ili to ili sudskim putem. A da ne bi išli putem suda, zatvaranje kapije dužnicima je bolji način“, smatra Grujić.

  SRNA

Arhiva vijesti

PonUtoSreČetPetSubNed
  12345
2728293031  
       
     12
       
  12345
6789101112
13141516171819
       
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Najnovije sa foruma

Re: Politicke stranke u Prn...
bičbožiji52 (25.10.2014.)
Re: Opsti Izbori 2014
diablo (25.10.2014.)
Nacelnik opstine Prnjavor S...
Magyar (25.10.2014.)
Re: Obraz opstine
corkan (24.10.2014.)
Re: Rat za srpski jezik i n...
prosvjeta (24.10.2014.)

Prnjavor.info FB

Anketa

Trenutno nema anketa za glasati.

Login